Geografisch thema

David Teniersstraat

ID
7821
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7821

Beschrijving

Gelegen in de kern van het gehucht Kassei en vertrekkend in de omgeving van de Willebroeksevaart; het eerste gedeelte wordt voornamelijk gekarakteriseerd door typische woningen uit het interbellum, waaronder de nummers 10 en 43 met art-decokenmerken naar ontwerp van de Vilvoordse architect Henri Doms; nummer 65 met cottage-reminiscenties. De straat loopt dan verder in zuidoostelijke richting en vertoont verderop een vrij eenvormig uitzicht van sociale eengezinswoningen uit het einde van de jaren 1920, begin jaren 1930. Ter hoogte van de Rubensstraat is er een rotonde met het beeld van een "Kassei", verwijzend naar de naamgeving van het gehucht, volgens het plaatselijke infobordje van 7 mei 2000, naar ontwerp van Werner Bossuyt.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2005


Relaties

 • Omvat
  Architectenwoning Paul Doms

 • Omvat
  Villa

 • Omvat
  Villa Maria

 • Is deel van
  Kassei


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: David Teniersstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7821 (Geraadpleegd op 20-06-2021)