Gelegen in de kern van het gehucht Kassei en vertrekkend in de omgeving van de Willebroeksevaart; het eerste gedeelte wordt voornamelijk gekarakteriseerd door typische woningen uit het interbellum, waaronder de nummers 10 en 43 met art-decokenmerken naar ontwerp van de Vilvoordse architect Henri Doms; nummer 65 met cottage-reminiscenties. De straat loopt dan verder in zuidoostelijke richting en vertoont verderop een vrij eenvormig uitzicht van sociale eengezinswoningen uit het einde van de jaren 1920, begin jaren 1930. Ter hoogte van de Rubensstraat is er een rotonde met het beeld van een "Kassei", verwijzend naar de naamgeving van het gehucht, volgens het plaatselijke infobordje van 7 mei 2000, naar ontwerp van Werner Bossuyt.
Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: David Teniersstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/7821 (geraadpleegd op ).