Aarschotsestraat

Beschrijving

Straat als zuidelijke begrenzing van de woonkern, tevens de verbinding tussen de Leuvensesteenweg en de Vijfhoekstraat. Voorheen een deel van de as Brugge-Keulen met wisselende benamingen, onder meer 's Heerenstraete, zoals blijkt uit een kaart van 1649, opgemaakt door Jan de Rofroissart en bewaard in het Rijksarchief van Brussel, op het einde van de 18de eeuw gekend onder de benaming Boschstraete of Oude Baene van Vilvoorden naar Aerschot. Huidige benaming van na de Tweede Wereldoorlog. Aan deze straat ligt het voormalige gemeentehuis, thans in gebruik als politiekantoor (nummer 92).

• CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 16-17.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde