Geografisch thema

Aarschotsestraat

ID
7826
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7826

Beschrijving

Straat als zuidelijke begrenzing van de woonkern, tevens de verbinding tussen de Leuvensesteenweg en de Vijfhoekstraat. Voorheen een deel van de as Brugge-Keulen met wisselende benamingen, onder meer 's Heerenstraete, zoals blijkt uit een kaart van 1649, opgemaakt door Jan de Rofroissart en bewaard in het Rijksarchief van Brussel, op het einde van de 18de eeuw gekend onder de benaming Boschstraete of Oude Baene van Vilvoorden naar Aerschot. Huidige benaming van na de Tweede Wereldoorlog. Aan deze straat ligt het voormalige gemeentehuis, thans in gebruik als politiekantoor (nummer 92).

 • CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 16-17.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita
Datum  : 2005


Relaties

 • Omvat
  Dorpswoning van 1925

 • Omvat
  Gemeentehuis van Peutie

 • Omvat
  Overblijfsel Groot Pachthof

 • Is deel van
  Peutie


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Aarschotsestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7826 (Geraadpleegd op 17-05-2021)