Hoogstraat

Beschrijving

Lange en bij het begin vrij sterk bebouwde straat die Duffel-Oost van west naar oost doorsnijdt; tot aan de Berkhoevelaan gegroepeerde of vrijstaande woningen van het rijhuistype, twee bouwlagen onder zadel- of platte daken, uit de 20ste eeuw; nummers 98-112 bewaarde reeks arbeiderswoningen uit de jaren 1930, verderop vrijstaande woningen uit het derde kwart van de 20ste eeuw, afgewisseld door kleine, veelal verbouwde hoeven uit de 19de en 20ste eeuw, akkers en tuinbouw, zie de aanwezigheid van talrijke serres. Bunker van circa 1940 in de omgeving van de Heidestraat, zie gemeente-inleiding.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Duffel, schetsen 1934/48.