Augustijnenstraat

Beschrijving

Vroeger het Walstraatje genoemd, omdat het langs het augustijnenklooster naar de wal liep; hier op de wal lag de Polvertoren of Cruyttoren, waar men buskruit maakte; later werd dit gebouw door de stad ingericht tot vlasoven, om vlas te drogen.

• MAES S.F., De geschiedenig van Bree. De gemeente van de oudste tijden tot aan de Franse Revolutie, 1952, pagina 201.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda