Barrierstraat

Beschrijving

De Barrierstraat vormt de kern van het dorp Gerdingen. Hier bevindt zich de kerk. Naast de kerk lag de eerste school van Gerdingen, op de plaats van het gedenkteken van de Eerste Wereldoorlog. Volgens sommige auteurs bevond zich in de buurt van de kerk een burcht van de plaatselijke heren; brokstukken rondom de kerk, fundamenten onder de kerkhofmuur en hergebruikt materiaal in de zijbeuk van de kerk zouden hierop wijzen.

• CLAES M. - SIMONS B., 1884-1984. Lagere School Gerdingen, 1984.
  • COENEN J., Kempische Kerken: Kantons Bree en Peer, Hasselt, 1936, pagina's 5-7.
  • WEERD H. VAN DE, Het landdekenaat Eyck. Tongerloo. Gerdingen, (Limburg, 5, 1923-24, pagina's 201-205).