Geografisch thema

Albertstraat

ID
7915
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7915

Beschrijving

Verbindingsstraat met recht tracé gelegen tussen de Spoorwegstraat en de Roodbaardstraat. Straatbeeld voornamelijk bepaald door burgerwoningen uit het interbellum.
Hoofdzakelijk woonfunctie met daarnaast ook textielbedrijf z.g. N.V. Plush opgericht in 1927 door G. Peferoen en een sterk aangepaste hoeve gelegen op de hoek met de Spoorwegstraat.
Verschillende woningen met eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van granito o.m. nr. 33 met muurnisje, nr. 37 met typische tweezijdige erker en nr. 39 met doorgetrokken erker met afgeronde rechterhoek en fraai glas-in-lood.

Dit is West-Vlaanderen, deel III, St.-Andries, 1962, p. 2110.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wevelgem, Deelgemeenten Wevelgem, Gullegem en Moorsele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL15, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Art-deco-geïnspireerde burgerwoning

  • Omvat
    Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen

  • Is deel van
    Wevelgem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Albertstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7915 (Geraadpleegd op 23-06-2021)