Guido Gezellestraat

Verbindingsstraat met recht tracé tussen de Roeselare- en Toekomststraat.
Straatbeeld overwegend bepaald door kleine burgerwoningen van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Rijbebouwing, maar ook vrijstaande woningen. Oudste bebouwing teruggaand tot ca. 1900. Ook verschillende huizen uit het intebellum met eenvoudige bakstenen lijstgevel o.m. nr. 30 met typerende beglaasde muurnis en nr. 32 en nr. 69 met granitolateien en nrs. 75-77 met aflijnende muizentandfries. Voorts ook woningen uit de jaren 1950 en recente bebouwing.
Tal van voormalige vlashandelaarswoningen met typerende laaddeur of -vensters o.m. nr. 27 met typerend beglaasd muurnisje boven de deur; nr. 29 met vernieuwd schrijnwerk; nr. 67 en nr. 88 met granito lateien en typische beglaasde muurnis met heiligenbeeld.
Nr. 65 a, monumentale schuur uit de jaren 1940-1950 met typische puntgevel met beglaasde muurnis.