Kloosterstraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), lopend van de Menenstraat tot aan de Leie. Voornamelijk woonfunctie met tal van woonhuizen uit het interbellum, o.m. nr. 36 met typische halfronde erker en portaal met afgeronde hoek, vernieuwd schrijnwerk, nr. 40 en nr. 68.
Daarnaast ook eenvoudige baksteenbouw, veelal van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, o.m. nrs. 11-13, eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen, opgetrokken met spiegelbeeldschema, nrs. 66, 70 en 76 met typische lateien van granito, nrs. 72-74, diephuizen, inspringend t.o.v. de rooilijn waarvan nr. 74 met behouden tuinmuurtje, nr. 75 en nrs. 95-97, deels met vernieuwd schrijnwerk. Nr. 5, één bouwlaag onder geknikt pannen zadeldak. Nr. 71 met beglaasde muurnis. Ook gecementeerde lijstgevels, o.m. nr. 109.
Naast woonfunctie ook verzorgende functie met rust- en verzorgingstehuis Sint-Camillus en service flats z.g. "Residentie Waterhof".
Landelijk straateinde met verschillende vlasschuren, nrs. 18-20, schuur met bijhorende woning.