Lagestraat

Verbindingsstraat lopend van de Lauwestraat naar de Kweekstraat.
Straatbeeld bepaald door rijbebouwing met arbeidershuizen en kleine burgerwoningen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, al dan niet geknikt; ook platte daken. Oudste bebouwing teruggaand tot het begin van de 20ste eeuw. Zowel bakstenen als bepleisterde lijstgevels. Eenvoudige bakstenen lijstgevels o.m. nr. 15 met typerend laadvenster boven de deur; nr. 17 interbellumburgerwoning met typische granito lateien en portaal met afgeronde hoeken.
Tal van arbeidershuisjes van één bouwlaag o.m. nr. 29-37, eenheid doorbroken door vernieuwd parement; nr. 35 verhoogd tot twee bouwlagen.
Ook enkele bedrijfsgebouwen o.m. nr. 2, werkplaats met magazijn uit de jaren 1940 en nr. 19 een magazijn uit de jaren 1930.