Marktstraat

Beschrijving

Straat met gebogen tracé, lopende van de spoorweg tot aan de Kijkuitstraat. De westzijde van de straat wordt voornamelijk getypeerd door half open bebouwing. De oostzijde heeft een aaneengesloten bebouwing bestaande uit eenvoudige burger- en arbeidershuizen. Lijstgevels van rode baksteen hier en daar verfraaid met gele sierbaksteen, twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Veelal vernieuwd schrijnwerk.
Daarnaast ook gecementeerde gevels, o.m. nr. 6, twee woonhuizen, dwars op de straat ingeplant en nr. 8, diephuisje van twee traveeën.
Links van nr. 1, kapel, toegewijd aan de O.-L.-Vrouw van 1954. Trapgevel van rode baksteen bekroond door ijzeren kruis.

STRAGIER H., Volksdevotie in Wevelgem, in Wibilinga, jg. 9, nr. 1, 1996, p. 12.