Papestraat

Tussen de Roeselarestraat en de Gullegemstraat; licht gebogen tracé.

Basisbebouwing: breedhuizen van twee tot vier traveeën en één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken van circa 1900 en het interbellum (nummers 44-46, 71 en 87). Tal van woningen opgetrokken door vlashandelaars, zie poorten en laadluiken naar de vlaszolders onder meer nummer 74 verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen.

Vrij homogeen straatbeeld door het grote aantal eenvoudige bakstenen lijstgevels onder meer getypeerd door baksteenfriezen en/of bakstenen borstwering: nummers 12, 36, 39, 53, 56, 69, 72, 75, 80, 82, 90-92.

Verschillende arbeiderswoningen van één bouwlaag vaak met aangepast parement en/of muuropeningen: nummers 21-25, 29, 31.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie