Van de Kortrijkstraat naar de Spoorwegstraat. Gebogen tracé. Het eerste deel van de straat (tot de Handboogstraat) wordt getypeerd door nieuwbouw en garages.
Basisbebouwing: arbeidershuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Daarnaast ook vestigingsplaats van de N.V. onderproducten (nu Belgaclean), bedrijf voor de bewerking van alle textielafval bestemd voor spinnerijen, vilt- matras- en papierfabrieken, opgericht in 1928.
Ook verscheidene (voormalige) opslagplaatsen nummer 36 (links ervan) bestaande uit tien parallelle beuken en nummer 51 (rechts ervan), met als garage verbouwde begane grond.
Dit is West-Vlaanderen, deel III, St.-Andries, 1962, p. 2110.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wevelgem, Deelgemeenten Wevelgem, Gullegem en Moorsele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL15, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)