Geografisch thema

Visserijstraat

ID
7956
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7956

Beschrijving

Straat met recht tracé, vertrekkend van de Menenstraat. In het begin van de straat wordt het straatbeeld getypeerd door arbeidershuisjes uit het einde van de 19de- begin van de 20ste eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels van drie traveeën en één bouwlaag. Pannen zadeldaken, veelal doorbroken door laadluik, o.m. nrs. 56 en 58; nr. 60, gecementeerde lijstgevel. Ook vlasschuren, o.m. nr. 4 met rechthoekige schuifpoort. Landelijk straateinde met verschillende hoeves. Haaks aangesloten deel van de straat, lopende naar de Wezelstraat met voornamelijk bebouwing uit de jaren 1950.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wevelgem, Deelgemeenten Wevelgem, Gullegem en Moorsele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL15, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Hoeve De Pesscherie

  • Is deel van
    Wevelgem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Visserijstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7956 (Geraadpleegd op )