Kapellestraat

Tussen de Gullegemstraat en de Veldstraat. Knik naar het noorden ter hoogte van nr. 84.
Straatbeeld voornamelijk bepaald door arbeidershuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. De oudste bebouwing gaat terug tot ca. 1900.
Verscheidene vlashandelaarswoningen o.m. nr. 63 met beglaasd muurnisje met heiligenbeeld; nr. 70 met behouden laaddeur; nr. 72 met behouden schrijnwerk en typisch laadvenster naar de vlaszolder (cf. blinde vensters); nrs. 168 en 174 met rechts huidige garage onder ijzeren I-balk waarboven laadvenster. Daarnaast ook verschillende vlasschuren o.m. nr. 74, met aangepaste muuropeningen; nr. 81 met typerende beglaasde muurnis in omlijsting van zwarte baksteen; nr. 115 (links ervan) met typische muurnis en nr. 150 schuur uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.
Verschillende arbeidershuizen van één bouwlaag o.m. nr. 88 met bepleisterde lijstgevel met decoratieve fries; nr. 105 witgeschilderde verankerde baksteenbouw.
Tal van woningen met eenvoudige bakstenen lijstgevel verlevendigd door het gebruik van muizentandfriezen en/of gele sierbaksteen: nr. 71-73; nr. 126 lijstgevel doorbroken door dakvenster met trapgevel met datumsteen 1932; nr. 127 met gekaleide voorgevel en vlakke grijsgeschilderde omlijsting. Nr. 34 verfraaid door de rechthoekige spiegels.
Voorts ook enkele interbellumwoningen o.m. nr. 55 met typerende granito lateien; nr. 104 met contrasterende witgeschilderde muurbanden.