Sint-Janstraat

Beschrijving

Korte straat met recht tracé in het centrum van de gemeente met voornamelijk woonfunctie afgewisseld met commerciële functie.
De basisbebouwing klimt op tot in het laatste kwart van de 19de eeuw, verschillende burger- en herenhuizen van twee à vijf traveeën en twee bouwlagen, o.m. nr. 4 met aangepaste begane grond, nr. 6 en nr. 8, decoratief uitgewerkte gecementeerde lijstgevel doch met vernieuwd schrijnwerk.
Ook enkele arbeidershuisjes van één bouwlaag, o.m. nrs. 13 en 15 met aangepaste muuropeningen en nr. 17-23, waarvan verschillende met vernieuwd parement en gewijzigde muuropeningen.