Grote Ieperstraat

Straat met gebogen tracé lopende van de Koningin Fabiolastraat naar de Oude Ieperstraat.

Rijbebouwing voornamelijk bestaande uit arbeidershuizen en kleine burgerwoningen. Tal van eenvoudige bakstenen lijstgevels verfraaid door muizentandfries of sierbaksteen: nummers 28, 34, 91 en 110. Ook enkele diephuizen met puntgevel nummers 41, 47, 60, 117 en 125 (1928).
Daarnaast ook een groot aantal arbeidershuizen van één bouwlaag: nummers 44, 133, 119-123 en 135. Ook eenheidsbebouwing. Recente kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand.

Verscheidene vlasschuren o.m. nr. 73/ Peter Benoitstraat, twee parallelle vleugels (nok evenwijdig aan de straat) onder pannen schilddak.

• Gemeentearchief Wevelgem, bouwaanvragen Gullegem 874.1, nr. 1928/42.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie