Poststraat

Beschrijving

Dorpsstraat met licht gebogen tracé lopende van het Dorpsplein naar de Plaatsweg. Bebouwing van na 1850, zie Poppkaart. Rijbebouwing bestaande uit kleine burgerwoningen en arbeidershuizen. Bakstenen lijstgevels van één à twee bouwlagen en twee à drie traveeën. Pannen zadeldaken. Ook verscheidene woningen van vlashandelaars met typische poorttravee en laaddeur naar vlaszolder onder meer nummer 32. Tal van bakstenen parementen verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen en/of friezen onder meer nummer 19, diephuis met versneden puntgevel; nummer 35 met aflijnende muizentandfries met uitgelengd dropmotief. Nummer 33 opvallend hoekhuis met sterk aangepast parement. Verscheidene woningen uit het begin van de jaren 1940 aanknopend bij de toenmalige populaire anglo-normandische bouwstijl onder meer nummer 3 naar ontwerp van M. Delrue (Wevelgem).

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie