Medaerstraat

Beschrijving

Voorheen de Nieuwstraat. De Medaerstraat ontstond na de afbraak van de omwalling in 1845, grotendeels op de gedempte grachten. De bebouwing bestaat uit kleine burgerhuizen en arbeidershuizen uit het vierde kwart 19de - eerste kwart 20ste eeuw. Het zijn enkel- en dubbelhuizen van voornamelijk drie traveeën en twee of twee en een halve bouwlaag onder zadeldak. Bakstenen gebouwen, sommige gecementeerd, voor het grootste gedeelte voorzien van getoogde muuropeningen. Het merkwaardige, gesculpteerde houtwerk van de deuren van nummers 8, 9 en 11 werd vervaardigd door de bewoner van nummer 11 circa 1910.

• Wandelen in Dilsen-Stokkem, uitgave van het Stadsbestuur Dilsen-Stokkem.