Pannebekestraat

Beschrijving

Van de Dudzeelse Steenweg naar de Koolkerkse Steenweg. Verbindingsstraat met recht straattracé, genoemd naar de hier gelegen Pannebeek, een waterloopje dat van oudsher loopt door de wijk Ter Panne.
Woonstraat, in 1931 bebouwd door de Brugse Maatschappij voor Goedkope Woningen die zesendertig huizen met voortuintjes laat ontwerpen door architect Lucien Coppé (Brugge). Naast dominerende woonfunctie ook onderwijsfunctie zie basisschool "Pannebeke" en openbare bibliotheek "De Garve".

Dicht bebouwde straat waarvan de beide zijden grosso modo worden ingenomen door eenheidsbebouwing, onder meer de lage woningen nummers 35-49 en nummers 51-67 waarvan de geveltop is afgewerkt met eenvoudig siermetselwerk. Nummers 46-48 sluiten aan bij de nummers 16-34 in de Ter Looigemweg.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 984/1931.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 160.