Geografisch thema

Sint-Jozefsplein

ID: 8045   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8045

Beschrijving

Van de Ter Looigemweg naar de Sint-Jozefsstraat. Korte, rechte straat bedekt met kasseien. De nieuwe straat is aangelegd in 1931, in het kader van het urbanisatieproject van de in 1932 gestichte parochie Sint-Jozef. De naam houdt verband met de aanwezigheid van de Sint-Jozefskerk.

Woonstraat gedomineerd door eenheidsbebouwing deeluitmakend van een sociaal woonproject door de Brugse Maatschappij voor Goedkope Woningen. Eenheidsbebouwing van circa 1931 met lage huizen van twee traveeën onder zadeldak en met bakstenen punt- of lijstgevels.


Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Sint-Jozefsplein [online] https://id.erfgoed.net/themas/8045 (Geraadpleegd op 20-01-2021)