Geografisch thema

Stormsschranslaan

ID
814
URI
https://id.erfgoed.net/themas/814

Beschrijving

Gelegen in Duffel-West in het "Moriaubos" tussen de Nete en de Mechelsebaan. Oorspronkelijk bevond zich hier de omgrachte "Stormschranshoeve" modo "Dijckhoeve", één van de oudste eigendommen van de abdij van Roosendael, waarvan de laatste resten werden gesloopt in 1962. In deze omgeving lag ook het Kasteel van Moriau, een indrukwekkend eclectisch bouwwerk, dat na de Tweede Wereldoorlog eveneens werd gesloopt. Moriaubos in 1958 aangekocht door de gemeente voor de aanleg van een wandelbos met speelplein en residentiële woonwijk. Heden nog steeds bosrijke omgeving met villa's uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

  • S.N., Duffel nu, p. 46.
  • S.N., Duffel toen, p. 81, 97.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Kapel Sint-Gummarus en Sint-Rumoldus

  • Is deel van
    Duffel


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stormsschranslaan [online], https://id.erfgoed.net/themas/814 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.