Geografisch thema

Stormsschranslaan

ID: 814   URI: https://id.erfgoed.net/themas/814

Beschrijving

Gelegen in Duffel-West in het "Moriaubos" tussen de Nete en de Mechelsebaan. Oorspronkelijk bevond zich hier de omgrachte "Stormschranshoeve" modo "Dijckhoeve", één van de oudste eigendommen van de abdij van Roosendael, waarvan de laatste resten werden gesloopt in 1962. In deze omgeving lag ook het Kasteel van Moriau, een indrukwekkend eclectisch bouwwerk, dat na de Tweede Wereldoorlog eveneens werd gesloopt. Moriaubos in 1958 aangekocht door de gemeente voor de aanleg van een wandelbos met speelplein en residentiële woonwijk. Heden nog steeds bosrijke omgeving met villa's uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

  • S.N., Duffel nu, p. 46.
  • S.N., Duffel toen, p. 81, 97.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 1997


Relaties

  • Omvat
    Kapel Sint-Gummarus en Sint-Rumoldus

  • Is deel van
    Duffel

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Stormsschranslaan [online] https://id.erfgoed.net/themas/814 (Geraadpleegd op 02-12-2020)