Pieter Coutereelstraat

Beschrijving

Tot in de 19de eeuw gekend als de Korten Bruul, vanaf 1900 Caetspelstraat genoemd, naar het hoekhuis "het Caetspel" aan de Brusselsestraat, en later foutief vertaald als rue du Jeu de Cartes of Kaartspelstraat. De straat vertrok aan de Brusselsestraat en zwenkte via de huidige Zevenslapersstraat af naar de Fonteinstraat. Omstreeks 1895 werd de straat via het Duysborchstraetken doorgetrokken tot de Brouwersstraat en kreeg ze haar huidige naam.

Licht bochtige, in 1997 als woonerf aangelegde straat, gekenmerkt door homogene straatwanden met rijen van haast identieke burger- en arbeidershuizen in classicistische en eclectische stijl (nrs. 2-14, 7-15, 25-55, 34-72).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie