Geografisch thema

Zandstraat

ID
820
URI
https://id.erfgoed.net/themas/820

Beschrijving

In het uiterste zuiden van Duffel-Oost. Bij het begin van de straat rechts de gebouwen van V.Z.W. Jeugdzorg Ter Elst, ingehuldigd in 1977, naderhand uitgebreid onder meer ter plaatse van de beschermde, doch wederrechtelijk gesloopte "Mosterdpothoeve", een hoeve uit het eerste kwart van de 18de eeuw met losstaande langsschuur van 1722 en bakhuis. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich een aantal houten woningen uit de jaren 1920, in meer of mindere mate aangepast, vermoedelijk te verklaren in het kader van de non-aedificandi-zone van het fort (zie Mechelsebaan), onder meer nummers 3, 5, Lijsterstraat nummers 8 en 10B en Merelstraat zonder nummer.


Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Zandstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/820 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.