Sint-Quintensberg

Beschrijving

De Sint-Quintensberg is een smal gekasseid straatje, dat - sterk hellend en met gebogen tracé - de Sint-Beggaberg (de voormalige Sneppenberg) verbindt met het paadje dat leidt naar het voormalige kerkhof - de hardstenen aanzet en de geleiders van de vroegere kerkhofpoort is nog zichtbaar in de bestrating - en het westportaal van de Sint-Kwintenskerk. In laat-13de-eeuwse bronnen wordt het straatje Wayenbergh genoemd; een benaming die zeker doorleefde tot in de 16de eeuw. Van de oorspronkelijke bebouwing resten nog slechts twee huisjes, Sint-Quintensberg 7-9, die ingeplant zijn op de oude rooilijn, zoals weergegeven op de kadasterkaart van 1813-1825.

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje