Dorpsstraat

Beschrijving

Gelegen in het centrum; bij het begin van de straat driehoekig plein met inplanting van de Sint-Salvatorkerk; op het einde eveneens uitlopend op een driehoekig pleintje, zogenaamd "'t Pleintje", tevens oudste kern van de gemeente (zie gemeente-inleiding).

Vanaf de 17de eeuw geleidelijke verschuiving van de kern in oostelijke richting. Zeer heterogene bebouwing met overwicht van handel- en horecafunctie. Nummer 14 als voorbeeld van intacte dorpswoning uit begin 20ste eeuw, met kleurrijke verwerking van witte en gesinterde baksteen.

Auteurs :  Kennes, Hilde