Heden T-vormige gang, toegankelijk in de Ravenstraat tussen nr. 26 en 28.
Het bredere inleidende gedeelte vormt in feite een restant van de vroegere "Muizenstraat" - op het primitief plan figurerend als een quasi onbebouwde veldweg - die, voor de aanleg van de Blijde Inkomststraat tussen Ravenstraat en Maria-Theresiastraat, in 1848-1849 werd afgesloten en herleid tot "Theresianengang". In 1896 werd hieraan het haaks aansluitende smalle beluik toegevoegd, dat oorspronkelijk in 1839 als "Hazengang" was opgericht door P. de Beukelaer, een slotenmaker, en in de tweede helft van de 20ste eeuw deels werd gesloopt.
De huidige benaming verwijst naar de hier eertijds nabij gelegen tuinen van het klooster van de theresianen of ongeschoeide karmelietessen (Tiensestraat).
Nrs. 1-7. Bewaarde eenvoudige arbeiderswoningen van anderhalve à twee bouwlagen en twee traveeën onder zadelbedaking. Gekalkte verankerde baksteenbouw met overwegend bepleisterde en beschilderde plinten, beschilderde lateien en lekdrempels, rechthoekige muuropeningen en blinde deurtraveeën.
DE COOMAN M., De Leuvense gangen, onuitgegeven licentiaatverhandeling K.U.Leuven, 1980, 97-100.
VAN EVEN E., Louvain dans le passé et dans le présent, Leuven, 1895, p. 239.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)