Geografisch thema

Beisbroekdreef

ID: 8306   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8306

Beschrijving

Loopt van het grondgebied Sint-Andries over in het grondgebied Jabbeke. Het is de weg naar het huidige domein Beisbroek. De oorspronkelijke naam Velddreef gewijzigd naar aanleiding van de fusie van Groot-Brugge, in 1970, om de verwarring met de Veldstraat te Sint-Michiels te voorkomen. De huidige naamgeving verwijst naar het nabijgelegen domein Beisbroek.

Verkeersvrije straat voorzien van kiezelsteentjes. Begin wordt ingenomen door parking bij het domein Beisbroek. Schaarse bebouwing. De Doornstraat doorkruist de dreef met ten noorden residentiële woningen en ten zuiden hoeves.

 • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 25.
 • WILLEMS G., De Beisbroekdreve, In De Kroniek van Sint-Andries, nr. 38, 1983, p. 1-17.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia
Datum  : 2005


Relaties

 • Omvat
  Hoeve bij het kasteel Beisbroek

 • Omvat
  Hoeve bij het kasteel Beisbroek

 • Is deel van
  Sint-Andries

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beisbroekdreef [online] https://id.erfgoed.net/themas/8306 (Geraadpleegd op 19-01-2021)