Bosdreef

Beschrijving

Straat met lusvormig verloop beginnend en eindigend bij de Gistelse Steenweg. Na het bouwen van de huizen in de jaren 1930 kreeg de Bosdreef haar huidig lusvormig verloop. Straat wordt grotendeels bepaald door tuinwijk bestaande uit drieëndertig woningen. Naast tuinwijk ook aanwezigheid van alleenstaande of gekoppelde woningen telkens voorzien van een tuin. Sinds 1949 locatie van sociale woningen zie nummers 8-22.

Straatbeeld wordt enerzijds bepaald door de tuinwijk van 1923 en de acht bejaardenwoningen (zie nummers 8-22) van 1952. Anderzijds bescheiden gekoppelde woningen ingeplant in een ruime tuin zie nummers 30-32 van 1937. Nummers 40-50 bestaat uit vier gekoppelde woningen van 1933 gebouwd volgens spiegelbeeldschema en voorzien van een kleine voortuin. Nummer 46 voorzien van bewaard typerend schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 110/1933, nr. 38/1937.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, 33.