Geografisch thema

Kloosterveld

ID: 8326   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8326

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen Gistelse Steenweg en Diederik van de Elzasstraat. Straatnaam verwijst naar het klooster aan de overzijde van de Gistelse Steenweg en de vroegere weg die leidde naar een veld of een stuk land in gebruik voor akker- en landbouw.

Eerste straatgedeelte met parkeermogelijkheden aansluitend bij een gevelrij met éénlaagswoningen al dan niet onder gemansardeerd zadeldak. Enerzijds aanwezigheid van sociale woningen in de straat Steentje. Anderzijds verkeersvrij verder verloop van de straat met wandel- en fiestpad, aan de ene zijde lopend langs het domein van het kasteel "Steentien" en aan de andere zijde onder meer een "hockeyplein". Laatste straatgedeelte met nieuwbouwwijk tot stand gekomen in de jaren 1960-1970 met typische architectuur voor die periode.

  • SCHOUTEET A., De straatnamen te Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 112.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia
Datum  : 2005


Relaties

  • Omvat
    Hoeve

  • Omvat
    Lage arbeiderswoning

  • Is deel van
    Sint-Andries

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kloosterveld [online] https://id.erfgoed.net/themas/8326 (Geraadpleegd op 16-01-2021)