Lange Molenstraat

Doodlopende straat beginnend bij Gistelse Steenweg en eindigend bij nieuwbouwwijk.

Aanvankelijk woonstraat met kleine arbeiderswoningen. Sinds 1976 bijkomende recreatieve functie door de aanwezigheid van het Olympiapark die dominerend aanwezig is aan de oostzijde van de straat. Enige getuige van oorspronkelijk landelijk karakter is de schuur (Lange Molenstraat nummer 105) met verankerde roodbakstenen gevels waarvan de topgevels zijn opengewerkt met lichtspleten en radvormig uilengat.

Begin van de straat wordt ingenomen door woningen deel uitmakend van de tuinwijk aan de Bosdreef. Overige woningen zijn eenvoudige eenlaagse arbeiderswoningen, sommige met vernieuwd parement en met toegevoegde dakverdieping.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 126.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia