Manitobalaan

Beschrijving

Van Gistelse Steenweg naar Jonkheer Paul Coppietersdreef met licht gebogen straattracé. Oorspronkelijke naam Peter Benoitlaan gewijzigd in huidige naam verwijzend naar de bevrijders (Tweede Wereldoorlog) van het regiment der XIIth Manitoba Dragoons. De oorspronkelijk kortere straat wordt in 1954 doorgetrokken tot de Jonkheer Paul Coppietersdreef.

Eerste straatgedeelte, tussen Gistelse Steenweg en Diksmuidse Heerweg wordt aan de oostzijde bepaald door villa's uit de late jaren 1930, nummers 11-13 gekoppeld, op grote percelen. Aan de westzijde ingenomen door het "Landhuis O.L.V. der Potterie" en grote appartementsblokken uit de jaren 1960. Het straatgedeelte tussen Diksmuidse Heerweg en Jonkheer Paul Coppietersdreef wordt grotendeels bepaald en ingenomen door de gebouwen van een school sinds 1957 hier aanwezig.

• SCHOUTEET A., De straatnamen te Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 138.
  • VAN VLAENDEREN P., Manitoba-school jubileert. 40 jaar Rijks - Gemeenschapsonderwijs te Sint-Andries, in Kroniek van Sint-Andries, nr. 96, 1997, p. 15-21.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia