Guldendal

Beschrijving

Gebogen straat tussen de Prinsenstraat en de de Merodestraat, aanvankelijk De Mérodestraat, volgens het notulenboek van de gemeenteraad sinds 1966 't Guldendael.

De naam verwijst vermoedelijk naar de plaats waar de schuttersgilde haar terreinen had. In de 16de eeuw verkreeg zij door ruil een stuk grond aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat, maar de naam "Guldendael" bleef voortleven.

De gehele noordzijde wordt ingenomen door het voormalige Prinsenhof, de overkant werd in de loop van de tweede helft van de 20ste eeuw verkaveld en bebouwd met vrijstaande villa's.

• DELESTRE, J.B., Uit het verleden van Grimbergen, bewerkte en geannoteerde uitgave o.l.v. H. DE SCHEPPER, dl. II, Grimbergen, 1987, p. 199-200.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn