Tommenmolenstraat

Beschrijving

Landelijke, deels gekasseide weg langs de Maalbeek tussen de Rijkenhoekstraat en Oyenbrugstraat, grotendeels gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht "De Maalbeekvallei" (M.B. van 9 juli 1980).

De nrs. 7 en 17, hoevegebouwtjes met resten van leembouw die werden opgenomen in de inventaris "Bouwen door de eeuwen heen" van 1977, werden gesloopt. Ter hoogte van nr. 15A bakstenen wegkapel onder pannen zadeldak ter ere van de Heilige Theresia, volgens de gevelsteen opgericht in 4-8-[18]88 en heropgericht of gerestaureerd in 1988.

• Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«. Architectuur, dl. 2n, Vlaams Brabant. Halle-Vilvoorde, Gent, 1977, p. 201.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn