Frans en Jozef Belstraat

Beschrijving

Halfcirkelvormige straat opklimmend naar de kerk toe, gelegen binnen het dorpsgezicht "de Senecaberg" (K.B. 18-09-1981).

Naast de huidige feestzaal een houten kapel op een bakstenen sokkel, opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux in de tweede helft van de 20ste eeuw met volgend opschrift: "DOOR MARIA TOT JEZUS / ZET HIER GEEN VOET ZONDER / TE BIDDEN EEN WEESGEGROET".

• AROHM, afdeling ROHM Vlaams-Brabant, Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier: "De Senecaberg als dorpgezicht met de burchtheuvel als monument" bij K.B. van 18 september 1981.
  • B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, (onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen), 1979, nummer 26.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn