Victor Soensstraat

Beschrijving

Gelegen tussen de Sint-Amandsstraat en het Gemeenteplein, oorspronkelijk Kerkstraat genoemd. In 1909 kreeg de straat zijn huidige naam die verwijst naar de oprichter van de ijsfabriek in de Hendrik Drapsstraat nrs. 31-35. Thans vormt de fabriek een beeldbepalende inplanting gevat tussen de Hendrik Drapsstraat, de De Villegas de Clercampstraat en de Victor Soensstraat. De rest van de straat wordt voor een groot deel gekenmerkt door arbeiderswoningen gebouwd door en in functie van de nabije fabriek (nrs. 40-48).

• VERRIJKEN, H.T., Strombeek-Bever tot eind 1952, z.p., 1954, p. 22.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn