Hof te Beverlaan

Beschrijving

Kronkelende straat, voorheen Beverweg genoemd en doorlopend tot het dorpscentrum van Strombeek. Vanaf 1909 werd het gedeelte op het gebied van Strombeek Meisestraat gedoopt. Huidige benaming verwijzend naar het voormalige abdijhof, zie nr. 129. Aan deze straat grenst ook het kasteel van Bever, waar volgens sommige historici oorspronkelijk de motte van de plaatselijke heren gelegen was. Vandaag bestaat de bebouwing buiten het kasteel en het Hof te Bever, uit een aantal grondig verbouwde 19de-eeuwse hoeven, onder meer de nrs. 157, 159 met sporen van leembouw, 164, 171 met sporen van leembouw, nr. 192.

• VERRIJKEN, H.T., Strombeek-Bever tot eind 1952, z.p., 1954, p. 22.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn