L. Carréstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar Livinus Carré (°1837-+1925), koster en onderwijzer die in 1876 de afscheiding van het toenmalige gehucht Hallaar van de hoofdgemeente Heist-op-den-Berg bewerkstelligde, tevens eerste gemeentesecretaris.

Eigenlijke dorpsstraat, vertrekkend in het centrum in noordelijke richting naar Itegem. Bij het begin van de straat rechts: inplanting van de kerk met ommuurd, omringend kerkhof en aangrenzende pastorie. Typische dorpsbebouwing aan de overzijde, onder meer nummer 15, een eenvoudige dorpsvilla uit de jaren 1920.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hallaar, schetsen 1929/5.
  • Wandelfolder V.V.V. Heist-op-den-Berg, 1992, p. 19.