Hovestraat

Beschrijving

Tussen Koeistraat en Wippelberg. Heterogene bebouwing opklimmend tot eerste kwart van de 20ste eeuw.

In 1794 werd in de Hovestraat een standaardmolen, de zogenaamde Friedesmolen, opgericht, afgebroken in augustus 1934 en te Horzelend/Obroek (onder Retie) terug opgebouwd).

Ter hoogte van nummer 52: niskapel ter vervanging van de oude processiekapel, met recent overschilderde madonna door Eerwaarde Heer R. Lens. Ter hoogte van nummer 44, voormalige gemeenteschool naar ontwerp van J. Taeymans van 1929, heden Rode Kruispost.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Schoolgebouwen, Arendonk Centrum, dossier 11.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet