Reenstraat

Beschrijving

Eertijds zogenaamd Lang Straet. Huidige naamgeving in 1937. "Renen", in de betekenis van aanpalen, aangrenzen, belenden, is afgeleid van "reyn" = grenspaal of -steen. De straat leidde vroeger naar de Reen- of grensheide, met name dat deel van de "grote heide" -de hele noordelijke punt van de huidige gemeente, de grote Turnhoutse heide op Mierde (Nederland) en de grote Mierdse heide op Turnhout- , dat aan het vanouds bewoonde deel van Arendonk grensde.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet