Meistraat

Beschrijving

Hoofdstraat van het gehucht Witgoor; maakt deel uit van de verbindingsas Kolkstraat-Oude Markt-Zandvliet-Meistraat-Diel die vertrekkende van het dorpscentrum in oostelijke richting naar Postel loopt en het gehucht Witgoor doorsnijdt.

Het toponiem "meij" komt reeds voor in 1665 en verwijst naar "maailand". Ter hoogte van de splitsing met de Nieuwstraat, een opmerkelijke elektriciteitscabine van circa 1928, een gelijkaardig exemplaar te Retie, zie straatnota Kerkplein.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Sadeleer, Sibylle