Geografisch thema

Bosstraat

ID
8506
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8506

Beschrijving

Vertakte straat met krom tracé. In de omgeving een concentratie van al dan niet aangepaste hoeven uit de eerste helft van de 20ste eeuw, meestal teruggaand op oudere hoevesites onder meer de nummers 1, 4, 5, 9, 10.

Nummer 10 met een driebeukige langsschuur van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); verankerde baksteenbouw; langsgevels met getande baksteenlijst; in metselwerk sporen van aanpassingen/herstellingen; poort met ijzeren latei; recente afhangen; kop- en ankerbalkgebinte met pen- en gatverbindingen.

Zie ook Kapelstraat nummer 47, Vogelbergstraat nummer 32. Op hoek Bosstraat/Vogelbergstraat een gekroond Onze-Lieve-Vrouwebeeld op een bakstenen sokkel.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2001


Relaties

  • Omvat
    Woonstalhuis

  • Omvat
    Woonstalhuis in L-vorm

  • Is deel van
    Eel


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bosstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/8506 (Geraadpleegd op 07-05-2021)