Kinschotseweg

Beschrijving

Straat in het gelijknamige oude gehucht, gelegen ten westen van Schoonbroek. Loopt in noordelijke richting voort naar Oud-Turnhout met als grens de beek de Wamp. Landelijke omgeving met opvallende concentratie van oude hoevesites, thans met veelal aangepaste 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen, zie voornamelijk de muuropeningen.

Nummer 4 Kinschotdal: L-vormig woonstalhuis met woongedeelte van drie en stal van heden drie op vier traveeën onder zadeldaken (nok parallel aan, loodrecht op de straat, mechanische pannen), ten oosten een vrijstaande schuur van betonplaten onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), loodrecht gelegen bijgebouw.

Nummer 11 een hoeve met woonstalhuis van heden vier en vijf traveeën en een loodrecht aansluitende langsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan, loodrecht op de straat, mechanische pannen).

Tegenover nummer 11 een vervallen driebeukige schuur met afhang onder mank zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); horizontale houten beschieting; uitgespaarde hoek met luif; dek- en ankerbalkgebinten met gordingenkap.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle