Hooghofstraat

Beschrijving

Straat ten noorden van de dorpskern, genaamd naar het "Hooghof" of "Goed ter Benningen", een hoeve gelegen in een dubbele circulaire omgrachting, reeds vermeld in de 15de eeuw, voorheen met duiventoren uit de 17de eeuw, vernield door brand in 1953; omgrachting thans gedeeltelijk gedempt en hoevegebouwen vernieuwd.

• DE POTTER F. - BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Bassevelde, Gent, 1870-72, p. 12-13.
  • DHANENS E., Bassevelde, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oostvlaanderen, Tweede Aflevering: Kanton Kaprijke, Gent, 1956, p. 24.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen