Geografisch thema

Oudemolenweg

ID
8670
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8670

Beschrijving

Straat tussen de Molenstraat en de Eglantierenlaan. Oorspronkelijk veldweg met de benaming "Slikkestraat" die de Molenstraat met de Benedestraat verbond; in de tweede helft van de 20ste eeuw doorbroken voor de aanleg van een nieuwe woonwijk. Het deel vanaf de Molenstraat tot de nieuwe wijk kreeg de naam "Oudemolenweg"; het deel tussen de Steeneik- en Holbroekstraat "Kerkhofstraat", het deel van de Holbroek- tot de Benedestraat behield haar oude benaming.

De Oudemolenweg is onbebouwd met uitzondering van het kruispunt met de Molenstraat ter hoogte van de voormalige molensite; zie nr. 3: restant van het vroeg 18de-eeuwse molenhuis.


Bron: VAN DAMME M. met medewerking van DEBACKER I. & BOEKSTAL P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Damme, Marjolijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Molenaarshuis

  • Is deel van
    Humbeek


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oudemolenweg [online], https://id.erfgoed.net/themas/8670 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.