Geografisch thema

Oudemolenweg

ID: 8670   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8670

Beschrijving

Straat tussen de Molenstraat en de Eglantierenlaan. Oorspronkelijk veldweg met de benaming "Slikkestraat" die de Molenstraat met de Benedestraat verbond; in de tweede helft van de 20ste eeuw doorbroken voor de aanleg van een nieuwe woonwijk. Het deel vanaf de Molenstraat tot de nieuwe wijk kreeg de naam "Oudemolenweg"; het deel tussen de Steeneik- en Holbroekstraat "Kerkhofstraat", het deel van de Holbroek- tot de Benedestraat behield haar oude benaming.

De Oudemolenweg is onbebouwd met uitzondering van het kruispunt met de Molenstraat ter hoogte van de voormalige molensite; zie nr. 3: restant van het vroeg 18de-eeuwse molenhuis.


Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn


Relaties

  • Omvat
    Molenaarshuis

  • Is deel van
    Humbeek

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Oudemolenweg [online] https://id.erfgoed.net/themas/8670 (Geraadpleegd op 16-01-2021)