Neerstraat

Beschrijving

Korte straat in het centrum parallel verlopend met de Weverstraat en vertrekkend aan het Gemeenteplein tot Boekfos. Oude straat binnen de vrijheid, voor het eerst geciteerd in 1400 in de domaniale renteboeken van de hertog; oorspronkelijk maakte deze straat deel uit van de belangrijke verbindingsweg naar Brussel; bij het rechttrekken in 1704 via de Weverstraat verdween echter het belang van deze straat; ze wordt thans gekenmerkt door een heterogene bebouwing met beeldbepalende inplanting van de huidige muziekacademie (nummer 19).

• OCKELEY J., Historiek der straten van Asse, Asse, 1967, p. 36-37.