Schutstraat

Beschrijving

Vertrekkend in het centrum in oostelijke richting tot de grens met Zellik. Aan deze straat situeert zich de beschermde dorpskom van Bekkerzeel met de Sint-Godarduskerk en de bijhorende pastorie en ten zuiden ervan het historische Hof te Zittert. De dorpskern werd beschermd als dorpsgezicht bij Besluit van 13 november 2002.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde