Lierput

Beschrijving

Kern van de gemeente, gedeeltelijk ten oosten van het met gras begroeide dorpsplein en verder doorlopend in zuidoostelijke richting. In het centrum gemarkeerd door de parochiekerk toegewijd aan Sint-Goriks en de Heilige Magdalena en de schaalbrekende inplanting van de brouwerij Mort Subite op de hoek met Ganzenbos en de Lepperstraat. De voorheen semi-gesloten hoeve op de hoek met Domberg refereert ten gevolge van in de jaren 1990 uitgevoerde renovatie- en aanpassingswerken nog enkel met haar volume aan de voormalige toestand; J. Ockeley vermoedt hier het zogenaamde "Hof van Bisschop", de oorsprong van de tweede woonkern van Kobbegem, zie gemeente-inleiding. Verderop vertonen de straatwanden een vrij heterogene bebouwing uit de negentiende of de twintigste eeuw.