Geografisch thema

Jan Longinstraat

ID
8756
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8756

Beschrijving

Gelegen in het noordoosten van de gemeente met benaming ontleend aan een gesneuvelde van de Eerste Wereldoorlog. Een van de oudere straten in de omgeving met enkele bewaarde sporen van de voorheen landelijke activiteit in de vorm van langgestrekte hoevetjes zoals het nummer 50 waar de straatwand van de schuur, kadastraal ingetekend in 1901, nog bestaat uit leem- en vakwerk en het gerenoveerde nummer 85 dat volgens de huidige eigenaar gedeeltelijk opklimt tot circa 1800 en in de schuur nog sporen vertoont van leem- en vakwerk. Het straatbeeld wordt echter gedomineerd door de imposante inplanting van het hoger gelegen "Hooghof", een voormalige abdijhoeve van Affligem.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling VI (Zellik), 1901/30.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2005


Relaties

  • Omvat
    Abdijhoeve 't Hooghof

  • Is deel van
    Zellik


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jan Longinstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/8756 (Geraadpleegd op 17-06-2021)