Jan Longinstraat

Beschrijving

Gelegen in het noordoosten van de gemeente met benaming ontleend aan een gesneuvelde van de Eerste Wereldoorlog. Een van de oudere straten in de omgeving met enkele bewaarde sporen van de voorheen landelijke activiteit in de vorm van langgestrekte hoevetjes zoals het nummer 50 waar de straatwand van de schuur, kadastraal ingetekend in 1901, nog bestaat uit leem- en vakwerk en het gerenoveerde nummer 85 dat volgens de huidige eigenaar gedeeltelijk opklimt tot circa 1800 en in de schuur nog sporen vertoont van leem- en vakwerk. Het straatbeeld wordt echter gedomineerd door de imposante inplanting van het hoger gelegen "Hooghof", een voormalige abdijhoeve van Affligem.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling VI (Zellik), 1901/30.