Geografisch thema

Brugs-Kerkhofstraat

ID
8769
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8769

Beschrijving

Loopt van de Baron Ruzettelaan naar de Kerkhofblommenstraat en is tevens de toegangsdreef naar het kerkhof (zie Kleine Kerkhofstraat), zoals reeds aangeduid op de Poppkaart (circa 1842). De straat ligt tot de fusie met Groot-Brugge in 1970 op het grondgebied van Sint-Michiels. De naam, Kerkhofstraat, wijzigt vanaf 1970, zie huidig om verwarring met de Kerkhofstraat op Sint-Andries te voorkomen.

Gekasseid wegdek met geasfalteerde fietspaden, geflankeerd door eiken, vanaf het tweede straatdeel is een dubbele rij aangeplant. Het residentiële karakter van de straat wordt bepaald door de vrijstaande woningen en villa’s, hoofdzakelijk uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw. Nummer 10 is een kleine villa uit de jaren 1930, ingeplant in een ruime tuin, en met typerende in- en uitspringende volumes.

  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 37.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Brugs-Kerkhofstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/8769 (Geraadpleegd op 27-01-2021)