Edward Joossensplein

Beschrijving

Doodlopende straat met recht straattracé en gekasseid wegdek, beginnend bij de Tragelweg. De straatnaam verwijst naar Edward Joossens (1852-1920) die eigendommen bezat op het pleintje dat naar hem werd genoemd. Homogeen straatbeeld waarbij de beide gevelwanden worden ingenomen door eenheidsbebouwing.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 52.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia